Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Kauno arena | 3 etapas | E. Miliūno projektas

Collapse
This topic is closed.
X
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    mmm
    Kalbedamas apie BBI projekta operuoji neteisingomis sumomis. Todel rasinejimai apie Turkmenija, gasdinimai baisiais milijonais per 25 metus yra nekorektiski. Si klausima aptareme ir jis yra aiskus. BBI pateike realias, tikras sumas kiek kainuos Arena, jos islaikymas, eksplotavimas per 25 metus + Arena lieka Kauno miestui. Joks kitas projektas nebus bent kiek pigesnis.
    Paskaiciuok kiek per 25 isleidi, labai atsiprasau, tualetiniam popieriui, oi kaip issigasi. O dar jei pridesi seimos islaidas kotletams per tuos pacius 25 metus labai sutriksi ir gal net pradesi sneketi apie Turkmenija))
    BBI projekto jau nera ir nebus, nors miestas del savivaldybes bukumo del to kentes.
    Baigiant BBI tema priminsiu priezastis del kuriu sis projektas buvo eliminuotas.
    1.Buvusi miesto valdzia per visa kadencija nesugebejo realiai pradeti statybos.
    Mokejo tik imti, nemokejo dirbti.
    2.Naujajai Kauno miesto valdziai BBI projektas netiko is principo. Jis buvo ne ju ir ne jiems. Puikiausiai tai irodo Keserausko elgesys - tinka bet kuris variantas, tik ne prancuzu.
    3.Vilniaus (LR, Rubikonas, Vilniaus politikai) tiksline priespriesa. Daug nenagrinesiu, taciau puikiai ja iliustruoja Premjero Kirkilo elgesys. Staigus vojazas atostogu metu i Kauna. Vienintelis tikslas - nutraukti BBI projekta. Pazadamas net didesnis Arenos finansavimas. Vilnius tuo metu turejo rimtu vilciu, kad Arena Kaune nebus statoma Nemuno saloje. Dabar kai jau aisku jog kokybiskas Kauno Arenos Nemuno saloje projektas bus paruostas Premjeras Kirkilas prabilo visai kitaip ir grieztai: nera projekto - nera pinigu, ju bus maziau, jie bus skirti dalimis. Sporto departamento direktorius Raslanas pagarsino ir kita, atsargini Vilniaus plana. 60mlj. skirti Kauno Hales rekonstrukcijai.
    Vilniaus politika paprasta ir aiski. Kokybiska, talpi, isskirtineje vietoje pastatyta Kauno arena nereikalinga. Siuo ir tik siuo tikslu isvarytas BBI koncernas, skatinami alternatyviniai Rakausko prie Megos arba Kauno hales rekonstrukcijos projektai. Premjeras vasara Kaune prasisnekejo: BBI projektas netinka is esmes, netinka viskas, projektas, finansavimas, operatorius. Kodel netinka operatorius? Todel kad turejo buti galingas tarptautinis operatorius.Kodel netiko BBI? Todel kad tai galinga pajegi tarptautine kompanija.
    Vilniaus politikai sugebejo pasinaudoti Kauno politiku impotencija.
    Paskutinis taisė vlk; 2007.09.25, 07:04.

    Comment


      Parašė vlk Rodyti pranešimą
      mmm
      Kalbedamas apie BBI projekta operuoji neteisingomis sumomis.
      Iš kur jūs gaunate tuos mažus pinigus. Paskutiniuoju metu tiesiai paklaustas kiek kainuos arena Kaunui Langrenas atsakydavo 7milijonai eurų per metus. Čia jų normalus paiūlymas. Apie ES fondus buvo tik sakoma, kad yra galimybė ir tiek, tačiau atsisakyta įsipareigoti raštiškai. Tai ką jūs įvardijat kaina yra tiktai viešųjų ryšių akcija. Ir nedaugiau.
      Jūs norite tikėti prancūzais, aš tikiu lietuviais. Kodėl? Todėl, kad kur prancūzai benueitų pasaulyje visur paskui juos skandalų vilkstinė, kaltinimai korupcija, daug kartų aukštesnėm kainom ir tt. Jau apie tai gera puslapį prirašiau. Kodėl jūs manot absoliučiai didžiausia jų veikla vyksta trečiojo pasaulio šalyse? Būtumėm Turkmėnija tai suprantu centras auksu tviska, o keli kilometrai už jo lušnos.
      Nemokamų pietų nebūna.
      Nežinau aš tų valdžios peripetijų, bet kiek prisimenu Kirkilas visada siūlė mažinti arenos savikainą, dar berods pavasarį kai buvo pristatytas projektas vyriausybėje, ironiškai paklausė kodėl stiklai gaminami ne Lietuvoje, juk koks kainų skirtumas. PVZ Šiaulių arena tp pradžioj buvo užsimojusi pirkti holografinį stiklą Vokietijoje ir daug brangiau, bet po to rado tą patį ir žymiai pigiau Lietuvoje. Ir tai tik smulkmė. BBI kainos žymiai didesnės visame kame. Visas projektas tiesiog perpūstas. Jau vieša paslaptis, kad dalis pelno eitų Kauno Žalgiriui, bet problema tame, kad mes net ir nesužinosime kokio dydžio tai būtų parama. Manau sąlyginai maža. O grietinėlę susisiurbtų prancūzai. Keistas prancūzų noras teismo keliu sustabdyti savivaldybės derybas su trečiąja šalimi? Trečioji šalis čia Žalgiris. Kodėl? Ar jūs suprantate ką tai reiškia klubui, jeigu tai įvyktų. Jie visiškai negalėtų kreiptis į savivaldybę, dar klausimas ar savivaldybės skiriamas finansavimas nebūtų laikomas kaip derybos. Gal išvis savivaldybė turėtų finansavimą nutraukt. Tie kuriuos jūs taip labai ginat, nori tokius pagalius į mūsų visų ratus sukišt..
      Gryžtant prie ES paramos, Keserauskas yra pasamdęs lietuvšką įmonę, kuri šiuo metu ieško papildomo ES finansavimo. Pabrėžiu tai ne valdininkai, bet privati įmonė, kurios pelnas tiesiogiai priklausys nuo gautų pinigų.(Man atrodo per į kanalo žinias pats K sakė)
      Mano giliu įsitikinimu jeigu BBI projektas galėjo finansavimą gauti, tai Miliūno tuo labiau. O jeigu nebus papildomo tai bus aišku, kad ir prancūzų atveju nebūtų buvę. Nebent jūs sakysite, kad prancūzai visą Briuselį taip pat kišenėj laiko?
      Ir ačiū visems kas šį procesą sustabdė, nes priesšingu atvejų būtų buvęs toks skandalas, kad visą likusį gyvenimą Kaunas būtų pirštais badomas, o tuo labiau Žalgiris.
      Aš dar kartą pasikartosiu, man taip pat labai gaila, kad ledkalnio nebus saloje, tačiau į viską realiai reikia žiūrėti.
      O dėl prancūzų - pavertimo lietuvių priešais, tai tikrai net neabejojiu, kad tai tik gilės ir ne dėl lietuvių kaltės.
      Aš neatstovauju jokioms partijoms ar organizacijoms, tiesiog į visą tai stengiuosi žiūrėti iš šono, prisipažinsiu keikiau visus ir aš kai derybos nutrūko, bet atmetęs visas emocijas pažiūrėjau iš šalies ir tiksliai ne taip jau viskas ten gražiai atrodo. Siūlau ir jums tą patį padaryti.
      Čia ne Regembalio su Natkevičium kaltė, jų projektas super. Čia BBI kurie tą super projektą pasiėmę bandė mumis suviliot.
      Tai tiek.
      Kaunas - lėtai bet užtikrintai...

      Comment


        Parašė mmm Rodyti pranešimą
        Iš kur jūs gaunate tuos mažus pinigus. Paskutiniuoju metu tiesiai paklaustas kiek kainuos arena Kaunui Langrenas atsakydavo 7milijonai eurų per metus.
        Kai tu norėsi pamatyt realybę, tai ir pamatysi.
        Įžvalgos.lt - FB - G+

        Comment


          Iš "Kauno Dienos".


          Skyrybų kaina - 20 milijonų
          Arūnas ANDRIUŠKEVIČIUS

          Kompanija „Bouygues Batiment International“ siekia sustabdyti dabartinį Kauno arenos projektą.

          Pateikė patikslintą ieškinį
          Prancūzų kompanijos atstovai Kauno apygardos teismui vakar pateikė patikslintą ieškinį.

          Iš sporto arenos projekto pašalinti prancūzai iš savivaldybės norėtų gauti daugiau nei 20 milijonų litų. 8,3 milijono litų jie įvertino patirtus nuostolius. Daugiau nei 12 milijonų prašoma už prarastą galimybę dalyvauti šiame projekte.

          Kauno apygardos teismo taip pat paprašyta taikyti laikinąsias apsaugos priemones - sustabdyti architekto Eugenijaus Miliūno projekto įgyvendinimą.

          „Bouygues Batiment International“ atstovaujančios viešųjų ryšių firmos „AZ communications“ atstovai patvirtino, kad ieškinys teismui pateiktas, tačiau pareiškė, kad prancūzų teisininkai nieko nekomentuos.

          Laukia atostogaujančio teisėjo

          „Bouygues Batiment International“ rugpjūtį iš savivaldybės jau norėjo prisiteisti 14 milijonų litų. Kauno apygardos teismo teisėjas R.Mitkus pretenziją atmetė ir paprašė ją patikslinti. Dėl naujo ieškinio teisėjas turės apsispręsti spalio 5 dieną, kai grįš iš atostogų.

          „Su šiuo ieškiniu nesutiksime ir teismui pateiksime savo argumentus. Mums nesuprantamas ir reikalavimas taikyti laikinąsias apsaugos priemones. Derybos su prancūzais jau kartą nutrauktos, tikrai nematau prasmės dabar stabdyti kito projekto. Neverta reaguoti į kiekvieną prancūzų pastebėjimą“, – tikino savivaldybės administracijos direktorius Arūnas Keserauskas. Liepos 20 dieną jis pasirašė įsakymą, kuriuo su šia užsienio kompanija nutrauktos derybos.

          Reikės įrodyti kaltę

          Ne vieną ieškinį dėl žalos atlyginimo rengęs advokatas Nerijus Katilius teigė, kad tai sudėtingos bylos, trunkančios 3-4 metus.

          „Siekis prisiteisti 20 milijonų litų man primena išpūstą reikalą. Reikia pagrįsti ne tik patirtą žalą, bet ir įrodyti, kad tai padaryta dėl kitos pusės, šiuo atveju - savivaldybės, kaltės“, – aiškino advokatas.

          Jį stebina reikalavimas taikyti laikinąsias priemones ir stabdyti kitą projektą. „Šiek tiek keistas reikalavimas. Juk pagrindinis ieškinio tikslas - prisiteisti 20 milijonų litų. Tai neturi nieko bendro su kitu arenos projektu. Dar suprasčiau, jeigu paprašytų už 20 milijonų litų areštuoti savivaldybės turto“, – stebėjosi teisininkas.
          Ryškiai kiša pagalius į ratus. Jeigu ne man - tai niekam..
          Kaunas - lėtai bet užtikrintai...

          Comment


            Parašė mmm Rodyti pranešimą
            Nemokamų pietų nebūna.
            Jei gali nustok pilstyti is tuscio i kiaura ir lauztis i atviras duris.
            Nemokamu pietu nebuna. Naujasis projektas per 25 metus kainos ne kiek nepigiau , nei BBI projektas, gal net brangiau. Na nebent jis bus ypatingai prastas.
            Visi pvz. apie Nigerijas, Turkmenijas, piktus blogus prancuzus - nieko neverti. Tai tuscias muilo burbulas apie kuri neverta sneketi ir diskutuoti. Galima prirasyti kruva, kalna, enciklopedija apie musu tautinius vietinius konkursus, emimus/nedarymus ir panasiai, apie tautini Kauno veikeju nesugebejima, sakyciau profesini neigaluma.
            BBI nebus. Priezastis isdestytos auksciau.
            Naujasis projektas oi kaip pamaitins tuos kurie isvijo BBI.
            Trumpai tiesiai ir aiskiai.
            Nemokamu pietu nebuna. Pilnai sutinku ir pritariu.
            Valgytoju eile jau rikiuojasi...
            Paskutinis taisė vlk; 2007.09.25, 11:50.

            Comment


              Du (trys tiksliau) Kauno patriotai, sprendžiant iš užrašų po vartotojų vardais, ir taip pešasi
              Įžvalgos.lt - FB - G+

              Comment


                Situacija del BBI teisminio ieskinio.
                BBI koncernas teisiniu keliu gina savo intereus. Nesprogdina, nepiketuoja o kreipesi i teisma. Tikekimes teismas ras racionalu ir teisiskai pagrista sprendima. Kaunui jis gali buti ir nepalankus.
                Kodel sulaukeme teismo?
                Premjeras Kirkilas savo vasaros atostogu viena karsta diena paaukojo vojazui i Kauna. Po jo vakarinio teniso su Keserausku BBI koncernui buvo parodytos duris.
                Galimi variantai:
                1.Kirkilas su Keserausku, labai atsiprasau, buki ir nenumate kad gali del to iskilti teisines kliutys kito Arenos projekto Nemuno saloje realizavimui.
                2.Kirkilas su Keserausku gudrus ir samoningai ivele Kauna i teisminiu gincus su prancuzais, kuriu baigtis labai neaiski.
                Tikimiausias trecias variantas. Kirkilas gudrus ir protingas. Mesteledamas uzuomina apie galima Arenos didesni finansavima galutinai nusvere abejojanciu Kauno politiku nuomone.
                Premjeras paaukodamas tik viena savo atostogu diena sugebejo isdurti visa Kauno savivaldybes politiku ir klerku sutve. Kauno desinieji, kairieji, tie kur per viduri arba visai be kelio liko prie suduzusios geldos. BBI isvare, pinigu negavo.

                Comment


                  Nu va nėra jau taip blogai kaip, kad atrodo. Panašioje situacijoje precedentas yra, mūsų naudai. Taigi svarbiausia, kad teismas nepatenkintų prašymo dėl laikinųjų priemonių ir viskas bus ok. Iš kaunas.lt

                  Lietuvos apeliacinis teismas atmetė AB „City Service“ apeliacinį skundą
                  2007-09-25
                  AB „City Service" (buvęs pavadinimas AB „Rubicon City Service") 2005 m. kreipėsi į teismą ir prašė panaikinti Kauno miesto savivaldybės tarybos 2005 m. gruodžio 22 d. sprendimą Nr. T-678, kuriuo Savivaldybės taryba iš esmės nepritarė Kauno miesto savivaldybės švietimo įstaigų ūkio tvarkymo ir priežiūros koncesijai.
                  Kauno apygardos teismas 2007 m. balandžio 2 d. sprendimu AB „City Service" ieškinį Kauno miesto savivaldybei atmetė. Kauno apygardos teismo sprendimas įsigaliojo 2007 m. rugsėjo 14 dieną, kai Lietuvos apeliacinis teismas atmetė AB „City Service" apeliacinį skundą.
                  Teismai, motyvuodami savo sprendimus pažymėjo, kad „derybų pradėjimas nereiškia, kad sutartis tikrai bus sudaryta. Šalių derybos nutrūko esant ikisutartiniams santykiams. Negalima versti šalies tęsti derybas, jeigu ši nebenori derėtis, ar taikyti jai atsakomybę už tai, kad sutartis nebuvo pasirašyta. LR Vietos savivaldos įstatymas, LR Koncesijų įstatymas neriboja Savivaldybės tarybos teisės laisvai ir nevaržomai apsispręsti dėl koncesijos suteikimo tikslingumo".
                  Kaunas - lėtai bet užtikrintai...

                  Comment


                    /\ čia rimtas argumentas savivaldybės rankose visgi, gal todėl kesnerauskis taip drasiai ir šneka

                    Comment


                      Vakar ir meras kažką panašaus minėjo, taigi tikrai panašu į tai, kad BBI viešaisiais ryšiais užsiiminėja, bei bergždžiai pagalius į ratus bando kišt. Viskas bus ok
                      Kaunas - lėtai bet užtikrintai...

                      Comment


                        Parašė vlk Rodyti pranešimą
                        Situacija del BBI teisminio ieskinio.
                        BBI koncernas teisiniu keliu gina savo intereus. Nesprogdina, nepiketuoja o kreipesi i teisma. Tikekimes teismas ras racionalu ir teisiskai pagrista sprendima.
                        Pilnai pritariu šiai vlk minčiai. Lietuva ir visa ES yra teisinės valstybės, tad teisingumą vykdo tik teismai. Kauno savivaldybės klierkai šiuo metu neturėtų visos energijos skirti savo eiliniam tauzyjimui apie tai, kokie mes šaunūs ir teisuoliai. Valdininkijos sukelto gaisro (jau nebe pirmojo) gesinimu turi dabar rūpintis tikrieji gaisrininkai - teisininkai.

                        Kaip suprantu iš pranešimo, Rubicon apeliacinis skundas buvo dėl derybų nutraukimo, bet ne dėl nuostolių atlyginimo. Visai teisinga, kad "derybų pradėjimas nereiškia, kad sutartis tikrai bus sudaryta. Šalių derybos nutrūko esant ikisutartiniams santykiams. Negalima versti šalies tęsti derybas, jeigu ši nebenori derėtis, ar taikyti jai atsakomybę už tai, kad sutartis nebuvo pasirašyta."

                        Bet net neabejoju, kad BBI pagrįstai gali reikalauti atlyginti tiesioginius nuostolius (lektuvų bilietai verslo klase, medžiagos maketų gamybai, skaidruolių ruošimui ir pan.). O kas kaltas dėl derybų nutraukimo, galima diskutuoti. Per visą derybų laikotarpį buvo ne du ir ne tris kartus keičiamos derybų grupės sudėtys, pirmininkai, o dar ir reiškiami vieši kaprizai dėl to, kad į pasėdžius neatvyko aukščiausi iš aukščiausių BBI atostovų, mat jie drįsdavo išeiti atostogų....

                        Viską spręs teismas, tik gaila, kad norima taikyti laikinas priemones Miliūno projekto procesui. BBI požiūriu gal tai ir teisinga, siekiant apginti savo interesus. Bet kitos pusės (Kauno, Lietuvos, Žalgirio komandos) atžvilgiu tai labai neteisinga. Laikas bėga, o viskas gali labai užsitęsti....

                        Comment


                          Visai teisingai. Pasiskaitykit pačią Apeliacinio teismo nutartį. Esmė yra tame, kad rubikonas reikalavo pasirašyti sutartį, o BBI reikalauja atlyginti nuostolius. Taigi, citata iš teismo nutarties dėl City service vs. Kauno savivaldybė:

                          Sutarčių laisvės principo veikimas ir atsakomybė už ikisutartinių santykių nutraukimą nustatytas CK 6.948 straipsnio 3 dalyje nustatančioje, kad atšaukus konkursą, konkurso organizatorius privalo atlyginti kiekvieno asmens, įvykdžiusio konkurso sąlygose numatytą darbą iki tol, kol jis sužinojo ar turėjo sužinoti apie konkurso atšaukimą, turėtas išlaidas. Atsakovui nevykdant savo pareigos sudaryti sutartį, jam gali būti taikoma civilinė atsakomybė, tačiau ir tokiu atveju sutarties laisvės principas neleidžia versti sudaryti sutarties. Tokiu būdu atsakovas turėjo teisę atšaukti konkursą, tačiau privalo atlyginti ieškovo patirtas išlaidas. Ieškovas neprašo išlaidų atlyginimo, todėl, atsižvelgiant į pateikto ieškinio reikalavimus, teismas ginčą išnagrinėjo teisingai.
                          Paskutinis taisė Arunas; 2007.09.26, 10:19.

                          Comment


                            Tiems, kas nori paremti arenos statybą, galite pervesti pinigus čia:

                            Sąskaitos numeris: LT524010042501428850
                            Bankas: AB DnB NORD bankas , kodas 40100


                            http://www.kaunas.lt/190?sid=1790
                            When a man lies, he murders some part of the world

                            Comment


                              Gal G.Petriko reikia paprašyt paremti

                              Comment


                                Parašė Perfect Rodyti pranešimą
                                Gal G.Petriko reikia paprašyt paremti
                                "Juodas jumoras" Pas pati arenos dydzio skolos!
                                gera gyventi gerai

                                Comment


                                  Nereikia tik čia mūsų gąsdinti, kad pinigų neturim.. Jau visus 3 tūkst. litų turim..
                                  Į arenos fondą jau byra pinigai
                                  Kauniečiai prisideda prie sporto rūmų statybos

                                  LAIMUTIS GENYS
                                  LS KORESPONDENTAS
                                  2007-09-28

                                  Patriotinė akcija prasidėjo

                                  Pradedama įgyvendinti idėja kauniečiams savo lėšomis paremti pramogų ir sporto arenos Nemuno saloje statybą.

                                  Jau šiandien pirmieji arenos statybai skirti pinigai bus pervesti į fondo sąskaitą. Juos paaukoti arenai pažadėjo restoranų tinklas „Bernelių užeiga“.

                                  Šią savaitę jau atidaryta arenos rėmimo fondo sąskaita.

                                  Meras Andrius Kupčinskas teigė, jog į šią sąskaitą pinigus gali pervesti visi Kauno patriotai, žmonės, kuriems rūpi, kad Kaunas išliktų Lietuvos sporto sostine, o Nemuno saloje iškiltų modernūs sporto ir pramogų rūmai.

                                  Parėmė laikraščio iniciatyvą

                                  Prieš mėnesį meras sulaukė restoranų tinklo „Bernelių užeiga“ pasiūlymo, atsiliepiant į „Laikinosios sostinės“ publikaciją, prisidėti prie pilietinės akcijos – rinkti lėšas sporto arenos statybai.

                                  „Bernelių užeigos“ savininkas Algirdas Mažeika įsitikinęs, jog arenos statyba yra šventas reikalas, todėl verslininkai neturėtų likti abejingi.

                                  „Bernelių užeiga“ ketina surengti akciją, kurios metu įvairiomis formomis būtų renkamos lėšos arenos statybai.

                                  Restoranų tinklas jau išleido specialius plakatus, kurie bus pakabinti visose „Bernelių užeigose“, kitose viešose vietose. Plakatas sukurtas remiantis tarpukario metų plakato detalėmis.

                                  Tautine simbolika pasipuošusi moteris trispalvės fone laiko užrašą: „Pastatėme Prisikėlimo bažnyčią sielai, pastatykime sporto rūmus kūnui“.

                                  Praneš Amerikos lietuviams

                                  Vakar, sužinojęs, kad jau atidaryta arenos statybos rėmimo sąskaita, A.Mažeika labai apsidžiaugė.

                                  „Seniai laukėme tos dienos, kai galėsime paremti šį svarbų projektą. Daviau nurodymą savo direktoriui, kad skubiai pervestų pinigų į šią sąskaitą. Tuoj pat skambinsiu draugams į JAV, kurie irgi ketina finansiškai paremti šį projektą“, – sakė A.Mažeika.

                                  Verslininkas teigė pasirūpinsiąs, kad apie tokią galimybę būtų pranešta per radijo laidas, skirtas Amerikos lietuviams, taip pat, kad būtų kuo plačiau paskelbtas banko sąskaitos numeris.

                                  A.Mažeika teigė, jog iš pradžių „Bernelių užeiga“ perves tris tūkstančius litų, tačiau tuo neapsiribos ir kitais būdais prisidės prie arenos statybos.

                                  Restoranų tinklas ketina surengti labdaros pokylį, kurio metu surinktos lėšos būtų paskirtos arenos statybai. Taip pat planuojama Laisvės alėjoje surengti labdaros koncertą ir jo metu rinkti lėšas.

                                  Kurs fondo simboliką

                                  Meras A.Kupčinskas džiaugėsi, jog kauniečiai palaiko gražią iniciatyvą ir ketina toliau plėtoti šią idėją.

                                  „Tuoj pat sudarysime fondo iniciatyvinę grupę, kuri generuotų idėjas.

                                  Netrukus ketiname skelbti specialaus ženklo, skirto šiai akcijai, konkursą. Manau, jog, sukūrę fondo simboliką, galėsime aukotojams įteikti specialius ženklus ir raštus, kaip padėką už patriotinę poziciją“, – sakė meras.

                                  ***

                                  Tie, kurie norėtų prisidėti prie arenos statybos finansavimo, pinigus gali pervesti į specialią sąskaitą AB „Dn NORD“ banke LT 524010042501428850, banko kodas 40100.
                                  Gerbiamieji jeigu jūs tp norite prisidėti, būtinai prieš tai į LS paskambinkit, tai ir laikraštyje parašys..
                                  Kaunas - lėtai bet užtikrintai...

                                  Comment


                                    nu graži graži patriotinė akcija, smagu, kad bent jau gyventojai kaune yra aktyvūs žiūrėsim, ar tuo užsikrės ir mūsų valdininkėliai...

                                    Comment


                                      O man tas pinigų rinkimas atrodo apgailėtinai... O valdžios impotentams gėda turėtų būti, jog žmonės jų darbą dirba ir pinigus arenai renka, aišku jei viskas gerai ir pinigai nenusės kaip Kaune visada būna tai gal kokiam koridoriui pakabinamas geresnes sudės ar dar ką padarys... Vat gerbčiau kauno valdžia tuomet, jei jie iš tų arenos statybai suaukotų pinigų pastatytų superinį paminklą ar įrengtų rimtą Lietuvos krepšinio praeitį atspindintį muziejų prie Halės...

                                      P.s. Nepulkit, tai tik mano nuomonė
                                      Tas kas valdo informaciją - valdo pasaulį...

                                      Comment


                                        ištikrųjų, tai panašiai ir aš manau. Visas tas pinigų rinkimas, vos ne bet kokia proga, tik pačiai valdžiai morališkai save palaikyti, kad va žmonės su mumis...

                                        Comment


                                          Parašė boo Rodyti pranešimą
                                          ištikrųjų, tai panašiai ir aš manau. Visas tas pinigų rinkimas, vos ne bet kokia proga, tik pačiai valdžiai morališkai save palaikyti, kad va žmonės su mumis...
                                          Vienaip ar kitaip iniciatyva manau yra graži bei sveikintina. Kitas klausimas kaip profesionaliai ji bus įgyvendinama. Galėtų ištiesų ne vien lietuviais Lietuvoje apsiriboti, bet tuo pačiu ir išeivijoje reklamuoti. Ne tik JAV, bet ir Airijoje, JK, Ispanijoje, Vokietijoje, Švedijoje, Norvegijoje, Australijoje ir t.t. Šiuo atžvilgiu ne vien pinigai būtų svarbūs. Svarbiausias būtų solidarumas kauniečių ir netik, visame pasaulyje. Tai pačią areną iškeltų į aukštesnį lygį. Kalbu moraline prasme, ji taptų savesnė bei daug brangesnė daugeliui žmonių, o ne paprasta skarbonkė ar pnš. Puikus pavyzdys - Prisikėlimo bažnyčia. Juk bažnyčių Kaune dešimtys, o visoje Lietuvoje, tūkstančiai, tačiau pastaroji turi savotišką privalumą, nes daugelio žmonių aukos prisidėjo, kurios buvo renkamos visoje Lietuvoje bei užsienyje. Aišku tai ne visai tas pats, tačiau panašumų įžvelgiu. Juk ir prisikėlimo bažnyčia, ją statant prieškariu, buvo praminta šimtmečio statybomis, juk taip pat buvo sukurtas žymiai brangesnis projektas, kuris taip ir liko neįgyvendintas, o pastatyta supaprastinta, tačiau rezultatas manau neblogas.

                                          Ir dar čia tokia mintelė toptelėjo. Prieš mėnesį ar porą balsas.lt skaičiau, kad kažkokie apsukrūs latviai Rygoje parką planuoja. Turi atsidarę savo web svetainę, kur viso pasaulio žmonės gali aukoti po 20 eurų berods. Tame parke bus pastatyta ilga siena, kurioje spausdinamos visų aukojusių pavardės. Pasak parko autorių jie tikisi surinkt berods 60 mil. eurų ar pnš. Gal ir čia panašus modelis prigytų, juk tikrai atsirastų ir užsieniečių tarpe solidarių žmonių, o po to, atvažiavę į varžybas, galėtų draugams rodyti savo pavardę ant sienos.
                                          Galimybių yra daug tik tiesiog joms reikėtų profesionalesnio požiūrio.
                                          Paskutinis taisė mmm; 2007.09.28, 13:29.
                                          Kaunas - lėtai bet užtikrintai...

                                          Comment

                                          Working...
                                          X